دلایل لیس زدن سگ + راهکار جلوگیری

لیس زدن سگ ها جزو عاداتی است که همه ما با آنها آشنا هستیم! اما گاهی این لیس زدن ها آنقدر تکرار می شوند که خیلی از سرپرستان سگ ها را کلافه و نگران می کنند. نه همیشه اما گاهی واقعا لیس زدن سگ ها جای نگرانی دارد... در این وبلاگ از دامپزشکی آستانه اشرفیه می خواهیم درباره شایع ترین دلایل لیس زدن سگ ها و راهکار های جلوگیری از آن صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید!
دلایل لیس زدن سگ
لیس زدن سگ ها جزو عادت هایی است که تولگی یاد می گیرند و معمولا تا آخر عمر هم ترکش نمی کنند. اما چرا؟!؟ بررسی های مختلفی برای کشف دلیل لیس زدن سگ ها انجام شد اما این بررسی ها نه به یک دلیل بلکه به چندین و چند دلیل مختلف ختم شد! در این بخش از وبلاگ معرفی شایع ترین دلایل لیس زدن سگ ها می پردازیم.
لیس زدن سگ بخاطر بیماری
یک سری از بیماری های سگ به دلیل درد و التهابی که ایجاد می کنند، موجب تحریک سگ برای لیس زدن خود (محل ملتهب) می شوند. از جمله بیماری هایی که دلیلی برای لیس زدن سگ شما می شوند، عبارت اند از آلرژی، اضطراب، خشکی پوست و عدم تعادل هورمونی...
پیشنهاد می کنیم که اگر احساس کردید سگ تان به شکل عجیب و غیر طبیعی، بخشی از بدن خود را خیلی لیس می زند، سریعا به کلینیک دامپزشکی مراجعه کنید؛ چراکه ممکن است این نشانه یک بیماری جدی باشد.
توجه: لیس زدن مداوم مقعد، از نشانه های پر شدن کیسه مقعدی سگ است!
لیس زدن سگ بخاطر نظافت
یکی از دلایل غریزی که سگ ها را ترغیب به لیسیدن خود می کند، نظافت است. سگ ها هم مثل گربه ها، با لیس زدن خودشان را تمیز می کنند. مثلا اگر دقت کرده باشید، سگ ها بعد از برگشت از بیرون از خانه، پنجه های خود را لیس می زنند؛ این لیس زدن دقیقا به منظور نظافت است.

لیس زدن سگ بخاطر ابراز علاقه
سگ ها در تولگی مدام توسط مادر خود لیس زده می شوند، این موضوع از همان دوران برایشان نشانه ابراز علاقه محسوب می شود و خب دقیقا هم همینطور است! به همین منظور سگ ها برای نشان دادن عشق و محبتی که نسبت به صاحب خود و یا حتی سگ های دیگر دارند، از لیس زدن استفاده می کنند. لیس زدن سگ برای ابزار علاقه، باعث ترشح اندورفین در سگ میشود و به او احساس خوشحالی و آرامش می دهد.
لیس زدن سگ بخاطر وسواس و اضطراب
لیس زدن برای سگ ها حکم راهی برای آرام شدن و کاهش استرس را دارد. اما گاهی در برخی از سگ ها، این کار هنگام اضطراب به شکل وسواسی، آنقدری تکرار می شود که عمل عکس می گذارد؛ یعنی به جای کاهش اضطراب و ترس، باعث افزایش آن می شود. به این نوع لیس زدن سگ ها، به اصطلاح لیس زدن وسواسی می گویند که نشانه اختلالات عصبی و افسردگی سگ می باشد. در صورت مشاهده چنین مشکلی در سگ دلبندتان، حتما حتما به دامپزشک مراجعه کنید.
راهکار جلوگیری از لیس زدن سگ
در گام اول برای اقدام به جلوگیری از لیس زدن سگ باید دلایل آن را کشف کنید. برای پیدا کردن دلیل مطمئن و قطعی می توانید از دامپزشک کمک بگیرید؛ اینگونه با معاینه کامل و بررسی آزمایش های لازم، از دلیل اصلی مطلع شده و در صورت بیماری، با راهنمایی دامپزشک می توانید روال درمانی خاصی را در پیش بگیرید.

البته گاهی هم قطعا خودتان قادر به درک دلیل لیس زدن سگتان خواهید شد؛ مثلا اینکه سگ هنگام ترس و اضطراب شروع به لیس زدن خود می کند، کاملا قابل درک است. در چنین شرایطی باید سعی کنید تا محیط آرامی را برای سگ عزیزتان فراهم کرده و به او اطمینان خیال بدهید که در کنارش هستید و جایی برای ترس نیست! البته باید بدانید گاهی به دلیل وخیم بودن لیس زدن وسواسی در سگ ها، حتما نیاز به درمان دارویی -زیر نظر دامپزشک- است.
یکی دیگر از کارهایی که برای جلوگیری و از سر افتادن عادت لیس زدن سگتان می توانید انجام دهید، این است که مدام او را سرگرم نگه دارید و هروقت متوجه شُدید که می خواهد خودش را لیس بزند، مثلا با پرتاب کردن توپ به سمتش حواسش را پرت کنید. یا می توانید با صدایی رسا و قاطع -بدون شوخی و خنده- هنگام لیس زدن به بگویید "نکن" بعد اگر به حرف شما گوش داد، با دادن تشویقی سگ، او را متوجه کار درستش بکنید.
اگر برای نگهداری سگ دلبندتان به کمک نیاز دارید، می توانید برای خدمات ذیل، روی دامپزشکی آستانه اشرفیه به صورت حضوری یا مشاوره تلفنی حساب کنید!
- پت شاپ مجهز به تمام ملزومات سگ
- تست سریع بیماری های عفونی
- ویزیت در کلینیک یا در محل
- صدور شناسنامه عکسدار
- اصلاح و پیرایش مو
- جرم گیری دندان
- ناخن گیری سگ
- چک آپ کامل
- عقیم سازی
- سونوگرافی
- جراحی


چگونه سگ را بخوابانیم؟ (۳+۳ ترفند امتحان پس داده)
زوزه و پارس کردن سگ ها در شب، می تواند صاحبین را به دردسر بیانداز؛ اینجا به شما یاد می دهیم که چگونه سگتان را شب بخوابانید تا از این دردسرها دور بمانید.

کوتاه کردن ناخن سگ | مراحل + نکات مهم
یکی از نکات بهداشتی مهم در نگهداری سگ، کوتاه کردن ناخن انهاست که در این وبلاگ به بررسی دلایل، زمان مناسب و مراحل آن پرداختیم

چرا سگ من پارس نمیکند؟ (بررسی همه موارد)
گاهی امکان دارد که یک سگ پارس نکند؛ این پارس نکردن دلایلی مختلفی دارد که بعضی از آنها خطرناک و برخی دیگر، عادی هستند.

جراحی عقیم سازی سگ + مراقبت های لازم
کلیه جراحی های عقیم سازی سگ در کلینیک دامپزشکی دکتر شمس نصرتی در شرایط استریل و با بهترین متریال موجود انجام گیرد!

۱ + ۵ غذای ممنوع برای سگ
آیا می دانید سگ ها چه غذاهایی را نباید بخورند؟! در این وبلاگ چندین ماده غذایی مضر و ممنوع برای سگ ها را لیست کرده ایم.

علت ریزش موی سگ + راه حل پیشنهادی
به صورت خلاصه، علائم ریزش موی طبیعی و غیر طبیعی، دلایل بروز آنها و روش های درمانی ریزش مو غیر طبیعی سگ ها را بررسی کردیم.

مسمومیت غذایی سگ | درمان + علائم
در وبلاگ مسمومیت غذایی سگ، به بررسی علائم و روش درمان مسمومیت سگ و همچنین معرفی مواد غذایی مسمومیت زا برای سگ ها پرداختیم.

علت گوشه گیری سگ چیست؟ | مقابله با افسردگی سگ
اگر مدتی است که سگتان گوشه گیر شده، در این وبلاگ همراه ما باشید؛ چراکه اینجا به بررسی نشانه ها، دلایل و روش های درمان افسردگی سگ می پردازیم.

چگونه از پارس کردن سگ جلوگیری کنیم؟ {ویژه سگ های آپارتمانی}
دغدغه خیلی از صاحبین سگ ها این است که سگشان بی موقع شروع به پارس کردن می کند؛ مطالعه این وبلاگ (جلوگیری از پارس کردن سگ) به آنها توصیه می شود!

چگونه از گاز گرفتن سگ جلوگیری کنیم؟
دلایل گاز گرفتن سگ ها، بسیار متفاوت است! در این وبلاگ گلچینی از بهترین روش های جلوگیری از گاز گرفتن سگ را برایتان آماده کرده ایم.
متن نظر شما(اجباری)*